A munkatársak szakképzettsége, széles körű műszaki kompetenciája nagy mértékben hozzájárul egy vállalat sikerességéhez. A vállalat számára a szakmai képzés, továbbképzés „megtérülő befektetés”. A modern gyártósorokon ma már többfajta technológia, –hidraulika, pneumatika, elektrotechnika, NC- hajtástechnika, PLC vezérlés, elektromos hajtások, lineáris technika stb. – egyidejűleg meg található. Az ipar a jól képzett, többféle tudással, átfogó ismeretekkel rendelkező szakembereket keresi.

A Bosch Rexroth Kft. számos lehetőséget kínál a fenti különböző technológiai területeken dolgozó munkatársak szakmai továbbképzésére. A tanfolyamokon résztvevők elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el, melyek képessé teszik őket a különböző elemekkel, berendezésekkel és rendszerekkel való szakszerű bánásmódra. A tanfolyamokat vezető tanárok az adott szakterületen több évtizedes szakmai és oktatói tapasztalattal rendelkeznek.

A naptárban meghirdetett, nyitott tanfolyamok helyszíne a Bosch Rexroth Kft. oktatóterme. Képzéseink során gyakorlatközpontú tudást adunk át a résztvevők számára. A tanfolyam gyakorlati foglalkozásain az oktatóterem felszereléséhez tartozó oktatóeszközök, gyakorlómunkahelyek és egyéb eszközök segítik a tanfolyami résztvevőket az elméleti és gyakorlati tudnivalók elsajátításában. Szakmai képzéseinket kihelyezett formában is tartjuk Partnereink telephelyén.

A tájékoztatóban bemutatott tanfolyamok kínálatán kívül számos, más jellegű tanfolyam szervezését, lebonyolítását vállaljuk. A megadott tematikáktól eltérően ún. cég- vagy berendezésspecifikus, testreszabott képzési programok lehetőségét kínáljuk ügyfeleinknek. A tanfolyam hatékonyságának növelése érdekében a tananyag feldolgozását a megrendelőnél lévő berendezések kapcsolási rajzain és dokumentációin keresztül dolgozzuk fel.

Személyes egyeztetés után meghatározott témakörökre épülő, különböző időtartamú, meghatározott napokon (pl. hétvégén) tartott, ill. külső helyszínen megtartott (az Önök telephelyén) tanfolyamok lebonyolításával kapcsolatban is állunk rendelkezésükre.

Tanfolyamainkat csak meghatározott számú jelentkező esetén tudjuk indítani, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében tartjuk nyilván. Túl alacsony létszám esetén előfordulhat egy tanfolyam esetleges elmaradása, ezért előre is szíves elnézésüket kérjük. A kezdéssel kapcsolatos tudnivalókról a jelentkezőket írásban értesítjük. A tanfolyam indítását jelentő írásbeli értesítésünk elküldése után a tanfolyami részvétel lemondását nincs módunkban elfogadni, emiatt szíves megértésüket kérjük. A számlát postai úton továbbítjuk a jelentkezőknek.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal által kiadott engedéllyel rendelkező szakmai képzési programokba való bekapcsolódás általános feltételei:

– Szakmai előképzettség: gépészeti szakmacsoportba tartozó szakképesítés, szakmunkás vagy magasabb szakmai végzettség
-Egészségügyi alkalmassági követelmények: foglalkozás

egészségügyi vizsgálaton való részvétel
– Előírt gyakorlati idő: 1 év gépkezelői gyakorlat

Engedélyezett képzési programok:

1. Hidraulikus és pneumatikus berendezések üzemeltetője
Nyilvántartásba vételi száma: E-000542/2014/B001 Iskolai előképzettség: nyolc évfolyam elvégzésével tanúsított alapfokú iskolai végzettség

1.1. Hidraulikus elemtechnika
1.2. Hidraulikus vezérléstechnika
1.3. Hidraulikus rendszerek üzemeltetése és karbantartása
1.4. Arányos (proporcionális) technika a hidraulikában
1.5. Mobil hidraulikus hajtások
1.6. Axiáldugattyús rendszerek a hidraulikában
1.7. Hidraulikus rendszerek kialakítása
1.8. A pneumatikus rendszerek alapjai, üzemeltetése

2.Hajtás- és vezérléstechnika üzemeltető
Nyilvántartásba vételi száma: E-000542/2014/B002 Iskolai előképzettség: szakközépiskolai szakmai érettségi végzettség

2.1. PLC-k programozása
2.2. Szervo- és vezérléstechnika gyakorlati alkalmazása A képzéseken a teljesítmény ellenőrzése max. 50 pontos tesztlap kitöltésével történik, min. 25 pont elérése esetén a résztvevő tanúsítványt kap. A hiányzás megengedett mértéke: a mindenkori óraszám maximum 10%-a.

Felnőttképzéshez tartozó szolgáltatások:

– Előzetes tudásszintfelmérés (térítésmentes)
– Pályaorientációs, pályakorrekciós tanácsadás
A tanfolyamokon a résztvevők számára taneszközöket, tananyagot, illetve jegyzeteket biztosítunk.